Het is alweer even geleden dat ik me voornamelijk bezighield met opruimcoachen; mensen door hun rommel heen helpen. Het liep niet storm. Op een of andere manier wil niemand toegeven dat opruimen geen hobby is. Dat ze schoonmaken haten. Dat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Dat ze het domweg nooit geleerd hebben.

Soms namen mensen toch die hobbel en gingen we samen aan de slag. Mijn belofte aan het begin van het traject was altijd: Binnen 6 weken heb jij je doel bereikt. En inderdaad, dat lukte telkens weer. Hoe? Door focus. Mocht je dus balen van de zooi om je heen en wil je aan de bak? This is the way to go!

  • Visualiseer in detail hoe jouw opgeruimde huis er over zes weken uitziet: loop in gedachte van kamer naar kamer, stel je voor hoe opgeruimd alles er uitziet, hoe het voelt, en geniet van wat je in gedachte al beleeft. Schrijf dit op of maak een tekening van dat droomhuis.
  • Maak nu een lijst met klussen die nodig zijn om dit eindresultaat te bereiken. Wat wil je gaan opruimen? Welke planten zijn nu ├ęcht dood en mogen weg? Welke stapel papieren slurpt al tijden energie? Ga je iets veranderen aan de inrichting van het huis? Hang deze lijst met concrete acties op een zichtbare plek in je huis.
  • Pak vervolgens je agenda en plan dagelijks 15 minuten voor dit opruimproject. Beslist niet meer, maar ook niet minder.
  • Dagelijks, op de tijd die jij hiervoor hebt gereserveerd, zet je een kookwekker op 15 minuten en ga je aan de slag. No distractions! Na een kwartier is het klaar voor die dag. Streep op de lijst door welke taken en klussen klaar zijn, en geniet van de voortgang die je elke dag maakt.

Als je – vanaf vandaag – op deze manier dagelijks een kwartier van je tijd besteed aan dit project, heb je over 6 weken je doel bereikt.

Heb je ondanks deze tips toch nog steeds geen vertrouwen in een opgeruimd voorjaar? De hele maand april hanteer ik een speciaal voordelig tarief. Bel maar even, dan vertel ik je er meer over.