What do you want, what do you desire most?

Wat een mooie vraag is dat! In veel gesprekken die ik voer, met cliënten maar ook gewoon met vrienden, komen we vaak bij deze vraag uit. Wat wil je werkelijk in het leven? En waarom doe je het dan toch niet…?

Over dat ‘omdat’ wil ik het met je hebben vandaag.

Vaak gaat het over vastgeroeste overtuigingen. Ik doe geen open schoenen aan ‘omdat ik lelijke tenen heb’. Ik zou zo graag eens naar een parenclub gaan ‘maar mijn lijf ziet er niet uit’. Ik wil mijn eigen onderneming starten maar dat kan ik niet ‘want ik hou toch nooit iets vol’.

Deze negatieve overtuigingen houden ons in hun greep. En zo blijven we waar we zijn en doen wat we doen. Hebben we in dat geval last van onszelf of van wat de anderen zullen denken? Wellicht is dat nog wel hetzelfde ook… onze opvoeders en onze omgeving hebben ons een setje meningen meegegeven en het kan jaren duren voordat we onszelf realiseren dat die meningen niet meer van ons zijn, of zelfs nooit van ons zijn geweest.

Dus wat doe je dan? Wanneer is het tijd om gewoon in een ouwe joggingbroek naar de supermarkt te gaan en ons niets meer aan te trekken van dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je zoiets niet kan maken? Kortom: Kan je dergelijke diepgewortelde overtuigingen ombuigen naar een positiever exemplaar? Ja, dat kan! Alle negatieve overtuigingen die we op onderbewust niveau denken – let wel: dit is zo’n 95% van alles wat je zo op een dag denkt – kan vervangen worden door een positieve overtuiging. En dan kom je opeens uit op prettige, ondersteunende overtuigingen zoals:

  • Ik hou van mijn lichaam; het is prachtig en sterk
  • Ik kan alles doen waarin in zelf geloof
  • Veranderen is eenvoudig en leuk
  • Ik ben een intieme, hartstochtelijke relatie waard
  • Mijn kompas is sterk, mijn eigen goedkeuring is alles wat ik nodig heb

Ik kan je helpen om op een lichtvoetige manier te kijken naar de overtuigingen die jou al heel lang niet meer dienen, zodat je eindelijk kunt gaan doen wat je werkelijk wil. Naar het strand in je bikini, naar de sauna in je blote kont of gewoon op teenslippers naar de supermarkt. Het kán allemaal!

Tot 1 november oefen ik met deze methode en hanteer ik een speciaal tarief. Bel maar even, dan vertel ik je er meer over.