De hele wereld wil afvallen. Kilo’s verliezen, want het wordt weer zomer en de truien moeten uit en de korte broeken worden weer uit de kast getrokken.

Nu ben ik geen vreemde eend in de afval-bijt. Met Weightwatchers verloor ik 20 kilo, met de Outfittraining verdwenen 25 kilo als sneeuw voor de zon en de laatste truc was het Ketodieet: 20 kilo waren weg voordat ik het wist. En ze kwamen natuurlijk ook altijd weer terug. Met bonus.

Ik ben nu 56 jaar en vanochtend bekeek ik de ‘schade’ eens in de spiegel. Ga ik met dit lijf naar de eindstreep of ga ik nog één keer de zaken liefdevol maar rigoureus aanpakken? Het lichaam krijgen waar ik me lekker in voel… Kan ik dat nog een keer?

Zojuist zat ik met een vriendin aan de telefoon en ongemerkt verdween er een boterham met pindakaas in m’n mond. Niets van geproefd, nauwelijks gemerkt… volledig automatisch, zonder te genieten. En dát is dus precies een van de sleutels die ik wél heb… maar niet meer hanteer.

Ik heb ter plekke besloten dat dát dus gaat veranderen, en wel vanaf Goede Vrijdag. Op Goede Vrijdag geef ik het startsignaal en ga ik in een kleine groep weer alles toepassen wat ik in de afgelopen 20 jaar heb geleerd over:
– Eten
– Bewegen
– Trots zijn op je lichaam

Wil je meedoen met deze WeerBlijMetMij Challenge? Neem dan even contact op. Het gaat je de komende maanden uitsluitend wat tijd en (en wellicht een beetje) moeite kosten, verder niet.
Het aantal plekken is beperkt en vol=vol