Soms lijkt het alsof je niet vooruitkomt. De stapjes lijken té klein, het uiteindelijke doel is té ver weg… Hoe hou je de moed erin als de rots maar niet kleiner lijkt te worden?

Vroeg of laat komen mensen-met-een-doel op het punt dat ze willen afhaken. Die nieuwe baan zal er toch wel niet komen. Het huis is nog steeds en puinhoop. De administratie blijft dezelfde een chaos, te zien aan de nog steeds ongeopende post op het kastje. Het is om moedeloos van te worden! 

Hier een paar punten die de mensen-met-een-doel kunnen gebruiken: 

  1. Doe elke dag iets. Een beetje maar, al is het maar 10 minuten. Pak een timer, stel hem in en ga aan de slag. Zodra de wekker gaat ben je klaar voor die dag. Zo ben je wekelijks meer dan een uur bezig met het behalen van je doel. Easy!
  2. Maak deeltaken. Ja, je huis is een puinhoop… da’s helemaal waar. Maar als je pas tevreden bent als jij de buurvrouw weer durft binnen te laten, dan is de klus té groot. Maak een lijst met deeltaken, pak één taak vast en focus je volledig. Kastje voor kastje, laatje voor laatje… op die manier komt er beweging in het enorme rotsblok.
  3. Wees lief. Ja, wees zelfs enorm lief voor jezelf. Dit doel is groot en spannend (anders was je er al lang geleden aan begonnen) dus beloon jezelf dagelijks met iets waar je blij van wordt. Een koffietje in de zon, even dansen op lekkere muziek, een stroopwafel vers van de markt… Maak voor jezelf een beloningenlijst en gebruik die dagelijks.

Wil je samen een plan maken? Heb je een stok achter de deur nodig? Laat het me weten, dan hebben we het erover.