Wij hebben geen zin meer in elkaar. Tja, na 20 jaar kan de vonk wel eens uit de relatie zijn verdwenen. Hoe nu verder?

De laatste tijd praat ik met een koppel. Zij is 35, blond en prachtig. Hij is ietsje ouder en ook zijn charisma is betoverend. Een prachtig stel dus, maar op een of andere manier is de lust uit de relatie verdwenen. Grappig detail: ze kwamen in coaching omdat ze het lastig vonden om een gemeenschappelijke opvoedkoers te varen. En nu zaten ze bij mij aan tafel en spraken over hun seksleven. Zij had het over de avonden die hij voetbal keek, hij haar negeerde en over die klamme hand in haar nek als ze wilde gaan slapen. Hij had het over haar kilte, over het complete gebrek aan moeite… ze was een dooie, opgedroogde vis.

Hier een paar opdrachten die ik hen heb meegegeven:

  1. Verhalen, verhalen… vertel me je verhalen! Schrijf elkaar een brief waarin je vertelt wat je echt het aller- állergeilst vindt. Alleen het opschrijven helpt al en zorgt voor inspiratie
  2. Geef elkaar kleine, sexy opdrachten, gewoon gedurende de dag. Zo kreeg hij opeens de vraag of hij het condoom dat zij in zijn jaszak had gestopt even wilde omdoen voordat hij naar huis zou rijden. En heeft zij voor het eerst van haar leven sliploos boodschappen gedaan, met een jurk aan!
  3. Vertel elkaar wat je leuk of lekker vindt van de ander. Zo wist zij niet eens dat hij versgelakte nagels supersexy vond. En hij had geen idee dat hij een goeie kont heeft die zij graag in een versleten spijkerbroek voorbij ziet komen.

En zo kwamen er meer tips en mooie suggesties ter tafel. We zijn ondertussen alweer een paar weken verder en hun seksleven leeft op als nooit tevoren. En opvoeden… ook dát lukt opeens weer!

Hoe gaat het met jouw relatie? Lastig of leuk? Laat het me weten.