Ken je die speech van Steve Jobs? Connecting the dots. Mocht je niet weten waarover ik het heb, kijk dan even op YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=wz0j7z38LIg.

De samenvatting: Alles wat je in je leven meemaakt kan een voedingsbodem zijn voor wat je later gaat doen. Voor mij was dat absoluut waar:

  • Nadat ik van Schoevers kwam heb ik eindeloos veel korte functies bekleed die allemaal iets te maken hadden met het opzetten van administraties. Hoe fijn was die ervaring later, toen ik als organizer ondernemers door hun administratie ging helpen?
  • Die ondernemers hadden ook allemaal een thuissituatie. En vaak liep het daar niet op rolletjes: Partners die hun deel niet deden, kinderen die stront in hun oren leken te hebben… de chaos begon al bij de voordeur. Hoe handig was mijn ervaring als thuismoeder nu? Ik wist alles van rolverdeling, van naar-bed-breng-rituelen, van weekplanningen en opvoedtrucjes. Appeltje eitje!
  • Afvallen, ja ook daar heb ik uitgebreid mee geoefend. Van Montignac mocht ik kilo’s kaas eten zolang ik de toastjes maar wegliet. WeightWatchers leerde me daarin gewoon keuzes te maken. Later keek ik als coach bij Outfit met name naar het waarom van eten. En naar lief zijn voor jezelf.
    Soms was ik dik (en onderweg naar dun) en soms was ik dun (en weer onderweg naar dik). Elk trucje werkte zolang je strikt deed wat de juf zei, maar nooit voldeed een programma voor de rest van mijn leven. Ik ben dus nu gestart met het ontwikkelen mijn eigen coaching programma waarbij ik alle good practices combineer. Geweldig!!
  • Relaties, ik kan er een boek over schrijven en ik durf ondertussen wel te zeggen dat ik alles wel heb meegemaakt. Van de spanning van een one night stand tot de diepe gevoelens van haat in een doodgebloede relatie. Ik snap het. En dat maakt het open en kwetsbaar praten over relaties en alles wat daarmee te maken heeft, een stuk gemakkelijker.

De moraal van dit verhaal? Luister naar ome Steve: You can only connect the dots looking backwards. Mocht je hulp nodig hebben om jouw ‘dots’ te ‘connecten’… Just let me know!