Hoe meer tijd we hebben om iets voor elkaar te krijgen, hoe meer tijd we daarvoor nodig hebben. Zo werkt het in het bedrijfsleven, zo werkt het ook bij lang uitgestelde (opruim-)klussen. Om er dus voor te zorgen dat je effectieve besluiten gaat nemen over b.v. het wel of niet bewaren van dingen, is het verstandig om jezelf een deadline te geven.

Stel: Je wilt je keuken eindelijk eens helemaal schoonmaken: Alle nooit gebruikte kerstpakketconserven die voorbij hun uiterste houdbaarheidsdatum zijn weggooien, het vetlaag op de bovenkant van de kastjes losweken, onhandige pannen nu eindelijk eens weggooien… Enfin, het wordt een heel project! Als je start zonder te bedenken wanneer je het gewenste resultaat – een ongediertevrije/gebruikersvriendelijke keuken – wilt bereiken, dan is de neiging tot dralen groot. En dan schiet het niet op, wordt de klus saai en haak je uiteindelijk af.

Dus: besluit wanneer het klaar moet zijn. Geef jezelf b.v. een maand, plan elke dag 15 tot maximaal 30 minuten in en hou de voortgang in de gaten. Als je na een week nog niet een kwart van het werk gedaan hebt, dan zal jij jezelf moeten dwingen om sneller keuzes te maken. Dan ga je dus niet meer alle kruiden op alfabetische volorde zetten.

Voor het wegwerken van papierwerk geldt hetzelfde principe: Door jezelf een deadline te geven zal jij jezelf gaan dwingen niet meer iedere Intermediair of elke Volkskrant magazine nog even door te bladeren. Oud nieuws… weg ermee!

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com