Pa en moe zijn iedere dag hard aan het werk, de kinderen moeten naar de kinderopvang en dat is enorm… ZIELIG. Zo zielig zelfs dat de tijd die de kinderen uiteindelijk thuis besteden toch vooral leuk moet zijn. Geen opruimklusje valt hen ten deel, zelfs de gedragen kleren raken als vanzelf in de wasmand en als er iets kwijt is, dan kopen we het gewoon opnieuw.

Lieve vaders en moeders…. Wanneer gaat jullie kroost leren om zelf hun vieze onderbroeken in de was te mikken? Of om de legoblokken weer terug te doen waar ze thuis horen. Wat denken jullie, komt er uiteindelijk een dag waarop jullie kind spontaan zelf inspiratie zal krijgen om die remsporen uit de WC-pot te borstelen? I don’t think so…

Tijd voor samenwerking dus. Vanaf het moment dat een kind in staat is om een doos met blokken leeg te trekken, is dat prinsje of prinsesje ook weer in staat om de handel weer op te ruimen. Nee, niet zo snel noch zo effectief als moeder dat kan… dat klopt. En daar start de uitdaging van menig ouder: Laat je kind het zelf doen! Ook al gebeurt het dan niet (meteen) perfect.

Als je een kind vanaf het allereerste begin laat ervaren dat opruimen een wezenlijk onderdeel van het leven is, dan zal je op latere leeftijd niet meer hoeven uit te leggen waarom vieze sokken in de wasmand thuishoren en waarom je vieze kaplaarzen het beste bij de deur laat staan.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com