Stel: Je werkt voor een baas en die baas betaalt geen overwerk uit. Nooit. Ook krijg je nooit een compliment als je tot laat nog bezig bent geweest. En een kleine attentie als dankjewel is al helemaal uitgesloten. Hoe groot is de kans dat je je blijft inzetten? Ik zou er al snel klaar mee zijn en stoppen met het tonen van extra inzet.

Daarom is jezelf belonen zo belangrijk!

Als druk mens heb je al voldoende om handen. Als je dan ook nog eens de garage wilt gaan uitbaggeren of de kledingkast van je kinderen wil gaan opruimen, dan kan je er maar beter voor zorgen dat jij jezelf hiervoor beloont. Een verse gevulde koek, een half uurtje ongestoord in bad liggen, even naar je favoriete serie kijken…

En als ZZP-er is er al helemaal geen baas in de buurt om jou te vertellen hoe geweldig je de dingen aanpakt. Wel, maak je eigen feestje en beloon jezelf met een kleine attentie aan het eind van een ingewikkelde klus.

Ikzelf vind het schrijven van dit soort stukjes best wel ingewikkeld. Ik stel het steeds maar weer uit. Zeker als er buiten een zonnetje schijnt en mijn dochter blijft volhouden dat ze aandacht nodig heeft. Wel, zodra ik straks dus klaar ben ga ik het ervan nemen: leesbril op m’n neus, boek in de hand en benen op de bank! Half uur helemaal niets moeten en daarna weer verder. Dit is mijn manier om mezelf te belonen. Hoe doe jij dat?

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com